Verzending in Nederland slechts € 5,95

Product advies golf

Basishulp bij uw materiaal keuze

"Het potentieel zit in de club, u moet het er alleen nog uit zien te halen" of "Een driver is zo goed als de golfer die hem vasthoudt..." zijn waarheden die u veel geld kunnen besparen bij aan schaffen van golfmateriaal.
Voor zowel de beginnende als de gevorderde golfer/ster is het belangrijk om vóór aanschaf van ballen of clubs te weten met welk materiaal ze het beste uit hun spel kunnen halen. Hiermee kan veel ergernis én geld bespaard worden. Vaak brengen de bekende grote merken ieder jaar een nieuwe lijn op de markt die weer een verbetering zouden zijn voor uw spel. Als dat zo is dan slaan we over een aantal jaar allemaal 500 meter ver en alleen nog maar een hole in one!!
Gebruikte clubs of clubs van een onbekend merk kunnen juist zeer goed bij uw spel passen. En deze verrassen u niet alleen financieel, maar ook qua kwaliteit.
Zeer veel variabelen hebben invloed op uw spel: het weer, de baan, uw flitegenoten maar dus ook uw golfuitrusting. Maar de belangrijkste factor is degene die de club vasthoudt: uzelf. Daarom is het afhankelijk van uw spelniveau en budget met welk golfmateriaal u het het beste uit uw spel kunt halen.

Grofweg worden golfclubs en ballen qua prijs- en prestatiepotentieel afgestemd op de volgende handicapcategorieën

Handicap:
54 t/m 36
U heeft baat bij makkelijk spelende clubs met veel vergevingsgezindheid. Plezier in de kennismaking staat voorop. Een halve set is meer dan voldoende. Afstemmen op uw lichaamslengte is nog geen vereiste.
35 t/m 29
U bent in staat de bal constanter te raken en heeft baat bij een volledige golfset. U streeft naar verbetering en kunt rustig golfmateriaal kiezen waar u nog in kunt groeien. Clubs die u een uitdaging geven maar tevens ook belonen indien u een goede swing maakt.
28 t/m 20
U golft regelmatig en stelt eisen aan golfmateriaal dat aan uw specificaties voldoet. Loft, lie, shaft en grip moeten op elkaar worden afgestemd.
19 t/m 11
U kunt het potentieel van een golfclub benutten. Opzettelijk een draw of fade slaan kunt u met juiste materiaal. Clubgevoel en feedback zijn belangrijk. Uw golfmateriaal moet in staat zijn alle slagen nauwkeurig te kunnen uitvoeren met maximaal resultaat.
10 t/m 5
U beschikt over een groot balgevoel en uw golfuitrusting ondersteunt dat volledig. Dat houdt u scherp, fouten worden door het materiaal direct afgestraft.
5 t/m 0
Bravo, hoogwaardig materiaal helpt u om uw talent te benutten. Eigenlijk kunt u met iedere "knuppel" een goede bal slaan.Maar om de bal constant te laten doen wat u wilt, vereist een set die naar uw wensen is samengesteld uit hoogwaardig materiaal.
Met de bovenstaande informatie kunt u zelf bepalen hoe belangrijk bepaalde onderdelen in uw golfset kunnen zijn. Gebruikte clubs óf onbekende kunnen uw spel ook prima ondersteunen. Bij twijfel willen wij u graag adviseren.
Een golfclub bestaat uit de volgende onderdelen die in de juiste combinatie uw spel kunnen ondersteunen: Clubhoofd, shaft en grip. Voor de meeste golfers volstaat een standaard "fabrieks"combinatie van deze onderdelen. Eerdergenoemde handicapverdeling is van invloed op de samenstelling.

Uitleg golfonderdelen

Clubhoofd:
Clubhoofden zijn in zeer veel soorten verkrijgbaar. Gemiddeld genomen is er de keus tussen Vergevingsgezinde clubs en Werkbare clubs. Een vergevingsgezinde club kenmerkt zich bij ijzers in een bredere zool, een groter clubhoofd en een royale offset (dwz de manier waarop de shaft met het clubblad is verbonden). Het gewicht is vaak aan de randen en onderaan verwerkt in een zgn. cavity. Werkbare clubs zijn kleiner en hebben een smalle zool. Ook is er weinig of geen cavity back: de holte aan de achterkant. Meestal zijn deze clubhoofden van zachter staal gemaakt voor optimaal balgevoel.
Shaft:
Een shaft is de motor van uw slag en zorgt voor zowel lengte, precisie én balvlucht. Vanaf ongeveer handicap 28 is het belangrijk dat de shaft de juiste flex en lengte heeft. Een stalen shaft geeft meer nauwkeurigheid in de slag maar is iets zwaarder dan een graphite shaft. Deze is dus meestal geschikt voor een meer atletische speler. Het is aan te bevelen om bij de korte clubs (zoals de wedges) altijd van een stalen shaft te voorzien. Bij die clubs gaat het meer om de precisie dan om de lengte van de slag. Graphite shafts zijn uitermate geschikt om lengte in uw slag te winnen. Ze zijn wel veel kwetsbaarder dan stalen en de precisie is minder.
Grips:
Goede grips laten u zonder na te denken uw club rondzwaaien. Gripsoort en gripdikte zijn een belangrijke keuze op ieder speelniveau. Te dunne of oudere grips veroorzaken blessures en zorgen ervoor dat u uw swing niet optimaal kan uitvoeren. Trend is momenteel om liever iets te dikke grips te nemen dan dunnere.
Advies is om iedere 2 à 3 jaar of na 40 à 50 golfronden de grips te vervangen. Uiterlijke slijtage is meestal nog niet zichtbaar, maar zonlicht én zweet verharden het rubber. Dit proces gaat zo langzaam dat u het niet direct merkt dat u meer gaat knijpen in de grip voor houvast. Nieuwe grips zijn dan een verademing.
Golfballen:
Zoals de keuze van een club belangrijk voor uw spel is is ook de balkeuze van invloed op het resultaat. Over het algemeen zal een harde golfbal minder speelplezier geven dan een "zachtere". Maar meestal zijn juist de goedkope ballen helaas hard. Als u wilt ervaren wat voor eigenschappen verschillende ballen hebben, dan kunt u een Lakeball mix kopen. U kunt hiermee voor weinig geld bepalen wat uw favoriete bal kan zijn. Let er wel op bij gebruikte ballen dat er geen scheuren in de mantel zitten, deze zijn gevaarlijk. Ook drivingrangeballen zijn niet toegestaan.Ze zijn eigendom van de golfbaan! De duurdere ballen zoals een Titleist Pro V1 hebben veel te bieden voor de lagere handicapper, maar zijn weggegooid geld voor de gemiddelde golfer. Die kan het potentieel nog niet benutten en er zijn kwalitatief gelijkwaardige ballen op de markt voor veel minder geld.

Wij Accepteren